top of page

Indusztriális környezet klasszikus eleganciával.

Kedves érdeklődők!

Fejlesztés és korszerűsítés miatt a 2019-es évben csak korlátozott számban áll módunkban rendezvényeket és programokat befogadni.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet.

A Bakelit Multi Art Center a volt Hazai Fésűsfonó és Szövőgyár területén található, amely az 1920-as évektől kezdve olyan lendülettel működött, hogy egy időben több ezer kubai nőt foglalkoztatott egy szocialista csereprogram keretében. Azóta van ritmus az épületben.

Intézményünket Nyugat-európai és New York-i mintára hoztuk létre, ahol már régóta működnek színvonalas színházak és kulturális központok ipari környezetben. Célunk, hogy a legkülönfélébb művészeti ágak mentén teremtsünk a különleges helyszín múltjának érintésével közös jövőt. Mindezt kortárs színházi, irodalmi, táncművészeti előadásokon, képző-, és iparművészeti installációkon, koncerteken, és egyedi hangulatú rendezvényeken keresztül kívánjuk megvalósítani úgy, hogy akiknek helyet adunk tanulásra, alkotásra, gyakorlásra és bemutatkozásra, ne csupán a közönségükre legyenek hatással, hanem ezzel egyidejűleg egymásra is.

Ennek megfelelően többfunkciós tereket építettünk, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy specifikusan, egyedi elképzelések szerint használjuk őket, így biztosítva az inspiratív tanulás és fejlődés feltételeit. 

A megtisztelő „első pesti gyárszínház” cím mellett tehát ma már jóval szélesebb kortárs művészeti tudásközpontként vagyunk jelen a nemzetközi kulturális életben, és az elmúlt évek alkotói eredményeit tekintve igyekszünk folyamatosan inspiráló, vonzó és a fejlődést elősegítő összművészeti közegként funkcionálni. Az oktatástól egészen a megvalósult szakmai sikerekig. Mert az életnek is megvan a maga ritmusa.

 

www.bmac.hu

BAUER MÁRTON

igazgató

Hét különböző stílusú és jellegű tér, közel 1000 négyzetméter.

bottom of page